torsdag den 22. maj 2014

Tæning - Pligt Eller Lyst?


Kan du li’ at træne – eller er det en sur pligt?
Jeg møder efterhånden mange, der sætter spørgsmålstegn ved træning og forbinder det med vægttab, belastning og i det hele taget med en masse negativt. Jeg møder da også nogle, der roser mig for mit overskud, men desværre møder jeg flere og flere, især på min alder, der ser træning som noget man er tvunget til snarrere end noget, man har lyst til. Er det så svært at tro på, at man faktisk kan gøre det af lyst? Er det helt umuligt, at man rent faktisk kan syntes, at det er sjovt?

Jeg træner fordi, at JEG ELSKER DET. Jeg står mange gange I fitnesscenteret og tænker ''KÆFT det her er fedt!'. Der er også dage, hvor jeg bare tænker ''nej...'' - og så bliver jeg hjemme. 

For mig er der en forskel på dovenskab og fysiks træthed. Hvis Jeg er fysisk træt, så bliver jeg ganske enkelt hjemme, fordi at jeg ved, at jeg alligevel ikke vil få noget ud af min træning, når min krop i forvejen bruger energi på restitution. Hvis du ignorer de signaler, hvor kroppen tigger om restitution - ja, så kan det jo være, at det hele hurtigt vil føles som en påtvungen belastning og man glemmer, hvorfor man egentlig træner og hvad man helt præcis godt kan lide ved det, man laver. Der er dog også forskel på fysisk træthed og ren dovenskab. Med tiden lærer man at kende forskel på de to ting. Jeg bryder mig ikke om ‘overtræning’. For mange vil mit træningsprogram' måske være helt ude i hampen og se uoverskueligt ud - for andre ikke. Det vigtigste er, at jeg selv kan håndtere det og elsker det jeg laver. Så længe man lytter til kroppen og respekterer kroppens tegn på, at den skal restituere - og har hovedet med i forløbet, så er man all good. Jeg har ikke noget decideret 'mål' med min træning. Ikke lige nu. Jeg arbejder meget på at forbedre mine løbtider, fordi jeg elsker udfordring. Halvmaratonet, jeg løb, var en kæmpe sejr, men jeg har helt sikkert ikke tænkt mig at stoppe der med at løbe, men fortsætte og forbedre mine tider. Jeg håber på at gennemføre endnu et halvmaraton i løbet af året. Man kan sige, at et 'mål' for mig vil være at holde mig on track, så jeg beholder glæden ved min træning

Har du nogle mål med hensyn til din træning?
Føler du til tider at træning er en pligt?

Mette

1 kommentar:

  1. Kan totalt godt se din mening!

    astridwille.bloggersdelight.dk

    SvarSlet